Over ons

Buitenonderwijs Nederland is opgericht vanuit de overtuiging dat het belangrijk is voor kinderen om veel buiten te zijn. Niet alleen thuis, maar ook op school. En hoe kan dat beter dan door buitenles te geven. Door het 'buiten zijn' als middel in te zetten om doelen met kinderen te halen, ontstaan er tal van mogelijkheden om verschillende vakgebieden met elkaar te verbinden en een rijke en betekenisvolle leeromgeving te creëren.
Na werkbezoeken en training in Engeland en ervaring met het geven van buitenlessen aan kinderen, zijn wij ervan overtuigd dat buitenles een zeer waardevolle toevoeging is aan het lesprogramma op scholen. We delen onze kennis dan ook met plezier en toewijding!

Organisatorisch gezien maakt Buitenonderwijs Nederland onderdeel uit van het Ik & Buiten, dat gespecialiseerd is in het aanbieden van trainingen, workshops en materialen aan groene kinderopvang. De combinatie van Ik & Buiten én Buitenonderwijs Nederland betekent een compleet en betekenisvol buitenaanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar.