Workshop Loose Parts Play

Geef een andere inhoud aan pauze en buitenlessen door Loose Parts Play aan te bieden!

Loose Parts Play

Loose Parts Play

Loose Parts Play is een manier van spelen die fantasie, samenwerking, creativiteit en inzicht ontwikkelt. Het spel vindt vooral plaats vanuit de kinderen zelf. Maar de Loose Parts kunnen ook gebruikt worden voor educatieve doeleinden. In dat geval worden opdrachten gegeven, zoals bouw een huis of hoe krijg ik de bal van de ene kant van het schoolplein naar de andere zonder mijn handen te gebruiken. Er zijn oneindig veel opdrachten te verzinnen.

Waarom Loose Parts Play

Loose Parts Play is een fantastische manier van werken. Het stimuleert vele ontwikkelingsgebieden en kent oneindig veel mogelijkheden met slechts een beperkte hoeveelheid benodigde materialen. Loose Parts Play geeft ruimte aan zowel de doeners, de denkers, de dromers en de beslissers. De kwaliteiten van ieder kind komen aan bod! Daarnaast werkt Loose Parts Play alleen als er samengewerkt wordt. De materialen en mogelijke constructies zijn vaak te complex of te groot om alleen aan te kunnen werken. En dat is natuurlijk niet onbewust zo gedaan!

De workshop

Tijdens de workshop leren we het team hoe ze Loose Parts in kunnen zetten in de verschillende groepen. We bekijken op welke wijze je dit materiaal in de pauzes kunt gebruiken en we gaan in op de begeleiding van de kinderen tijdens de opdrachten of het spel. Daarnaast wordt er ruim aandacht gegeven aan de educatieve doeleinden waarvoor je Loose Parts in kunt zetten. Na de workshop ben je als team in staat Loose Parts Play op jouw school te introduceren.

Praktische informatie

De workshop duurt één dagdeel. Voor de materialen wordt gezorgd. Na afloop van de workshop bestaat er de mogelijkheid om de LoosePartsPlay Box met korting te bestellen. Deze box bevat een ruime sortering van materialen die gebruikt worden voor Loose Parts Play.